Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Βοηθούν τα Social Media στην Αναζήτηση Εργασίας;



Βοηθούν τα Social Media στην Αναζήτηση Εργασίας;

Ζούμε σε μια περίοδο που οι νέοι και όχι μόνο, που ψάχνουν εργασία, συνεχώς αυξάνονται. Αποτέλεσμα είναι όλο και περισσότεροι πλέον να γίνονται χρήστες των κοινωνικών δικτύων και να αναζητούν εργασία χρησιμοποιώντας και αυτά τα μέσα. Μπήκαμε λοιπόν στη ζωή των Social Media.. ή μάλλον αυτά μπήκαν στη ζωή μας κι εμείς προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα..Όπως και να έχει όμως..βοηθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρούμε τη δουλειά που θέλουμε;
 
Αν τα χρησιμοποιούμε με σωστό τρόπο και με προσοχή, μπορεί και να βγούμε κερδισμένοι. Αρχικά φτιάξε ένα στοχευμένο προφίλ και δικτυώσου επαγγελματικά. Προχώρησε στην εισαγωγή όσων περισσότερων αναφορών μπορείς. Δώσε πληροφορίες που αφορούν την ακαδημαϊκή σου σταδιοδρομία, την επαγγελματική σου εμπειρία ή άλλα ζητήματα που σε έχουν απασχολήσει σε επίπεδο έρευνας ή αποτέλεσαν αντικείμενο εργασιών στη διάρκεια των σπουδών σου.

Χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συνδεθείς με ανθρώπους των εταιριών που σε ενδιαφέρουν. Κάνε διάλογο μαζί τους, έστω και με μικρά εύστοχα λόγια, ώστε να δείξεις ότι το προφίλ σου είναι ενεργό.

Επίσης μπορείς να συνοδεύσεις τα καθήκοντα που είχες σε μια επιχείρηση με συστατικές επιστολές από παλιούς εργοδότες ή συναδέλφους με τους οποίους διατηρούσες καλές επαγγελματικές σχέσεις.

Η δημιουργία άρα ενός προφίλ στα social media είναι ένα από τα μέσα που μπορεί να σε βοηθήσουν να βρείς εργασία..Θα πρέπει όμως να τα μεταχειριζόμαστε σωστά.. Να μην εκφραζόμαστε ελεύθερα..αλλά να ξέρουμε τι λέμε και πού..Πλέον έχεις δικτυωθεί και με άλλους ανθρώπους, γι' αυτό ό,τι υποστηρίζεις και ό,τι λές μπορεί να μην είναι αποδεκτό για όλους. Ειδικότερα αν ο στόχος σου είναι να βρείς εργασία.

Η επιλογή για τη χρήση αυτών είναι μόνο δική σου!

Βενιέρη Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου