Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Το Skywalker.gr στήριξε επικοινωνιακά το 16ο Συνέδριο InfoCom World και το Social Media Day

Το Skywalker.gr στήριξε επικοινωνιακά τα δύο συνέδρια: 16ο Συνεδρίο InfoCom World (#ICW14)και Social Media Day (#socialmediadayz) που πραγματοποιήθηκαν στις 21 και 22 Οκτωβρίου αντίστοιχα στην Αθήνα. Παρευρέθηκα και στα δύο συνέδρια και άκουσα χρήσιμες συμβουλές για τα social media, τη χρήση της τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις, την επιχειρηματικότητα αλλά και για την προετοιμασία μου ως κατάλληλος υποψήφιος. Όλα όσα άκουσα θα μου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και θα διευκολύνουν την καθημερινότητά μου στον επαγγελματικό κλάδο.

ICW14, social media day, socialmediadayz, skywalkergr, skywalker

Αγορά εργασίας και Skywalker.gr
Όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής μας έχουμε χρειαστεί να ψάξουμε για δουλειά. Να δώσουμε τη δική μας «μάχη» ο καθένας ξεχωριστά στην αχανή αγορά εργασίας όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και ο αγώνας διαρκής. Τα όπλα μας σε αυτή μας την προσπάθεια είναι ένα βιογραφικό  και μια συνοδευτική επιστολή σωστά δομημένα αλλά και η κατάλληλη προετοιμασία για μια όσο το δυνατόν άψογη συνέντευξη.

Το Skywalker.gr στην προσπάθειά του να βρεθεί κοντά στους νέους διοργάνωσε workshop στο πλαίσιο του 16ου Συνεδρίου InfoCom World με τίτλο «Βιογραφικό σημείωμα, συνοδευτική επιστολή, συνέντευξη». Στο workshop αυτό παρουσιάστηκαν παραδείγματα βιογραφικών προς μίμηση και αποφυγή, τονίστηκαν τα βασικά σημεία που απαιτούν προσοχή ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο ευρωπαϊκό βιογραφικό.

Επιπλέον το θέμα της συνέντευξης παρουσιάστηκε υπό τη μορφή role play σε πραγματικές συνθήκες. Με άλλα λόγια ένας από τους συμμετέχοντες έπαιξε το ρόλο του συνεντευξιαζόμενου ενώ η κα Ιωάννα Παπαγγελή, υπεύθυνη Οριζόντιας Δικτύωσης στο Skywalker.gr, ήταν υπεύθυνη της συνέντευξης. Στο τέλος το κοινό σχολίασε που έγινε λάθος από την πλευρά του συνεντευξιαζόμενου και σε ποια  σημεία κέρδισε πόντους.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν γνώμες και να λύσουν τις απορίες τους.

Συμπερασματικά:

Το κάθε σεμινάριο στο οποίο συμμετέχουμε ως ακροατές βάζει ένα μικρό λιθαράκι στο κεφάλαιό μας που ονομάζεται γνώση. Από την κάθε ομιλία που παρακολουθούμε έχουμε κάτι να κερδίσουμε και οι ώρες που αφιερώνουμε για να ακούσουμε τις συμβουλές έμπειρων εισηγητών επιστρέφονται στο πολλαπλάσιο.


Αθανασία Τσουκαλά, Υπεύθυνη Digital Marketing, Skywalker.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου