Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ένα διαφορετικό Θεματικό Εργαστήριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης!


Το "Θεματικό Εργαστήριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης" διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης Ψυχικού (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. ) στο πλαίσιο πραγματοποίησης της Πράξης "Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη", που υλοποιεί η Α.Σ. ΦΡΟΝΤΙΖΩ για την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΣΕ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ.

Η Ελισάβετ Καλαρούτη, Στέλεχος Μάρκετινγκ στο Skywalker.gr παρουσίασε για Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας, σε φροντιστές για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ήταν μία διαφορετική εμπειρία, γιατί απευθυνόταν σε ένα διαφορετικό επάγγελμα. Ένα επάγγελμα, που δυστυχώς βρίσκει συνέχεια τοίχους μπροστά του. Το εκπληκτικό είναι ότι με διάθεση, όρεξη και θέληση ξεπερνάνε τα εμπόδια και πραγματοποιούν τα επαγγελματικά τους όνειρα, δηλαδή να είναι διπλά σε άτομα με ειδικές ανάγκες.








Τι είναι η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Φροντίζω;

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» (MIS: 457751) με συμμετέχοντες φορείς τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες – ΑΜΥΜΩΝΗ (συντονιστής φορέας), την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Φιλοθέης - Ψυχικού, τη VFA – Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Καινοτομίας και την Ένωση Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση - ΜΕΛΕΔΩΝΗ υλοποιεί το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ) στην Περιφέρεια Αττικής με τίτλο

«Απασχόληση ανέργων στη παροχή υπηρεσιών φροντίδας και συνοδείας σε Αμέα και ηλικιωμένους»

Επικρατούσε φιλική ατμόσφαιρα και περιθώρια ανάπτυξης συζήτησης και διαλόγων. Παρατηρήσεις, προτάσεις και νέες ιδέες ακούστηκαν από ομιλητές, αλλά και από το κοινό. Αναμένουμε το επόμενο θεματικό εργαστήριο!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου