Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τα βήματα για την Αναζήτηση Εργασίας

Όσοι αναζητούν εργασία γνωρίζουν ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ότι στο εργασιακό περιβάλλον ο ανταγωνισμός μεταξύ των ενδιαφερόμενων ολοένα και μεγαλώνει. Εμείς σας ενημερώνουμε για διάφορους τρόπους ευρέσεως εργασίας για να έχετε περισσότερες επιλογές και να φτάσετε πιο γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Αναζήτηση εργασίας μέσω Διαδικτύου
Το διαδίκτυο προσφέρει ιστοσελίδες οι οποίες διαθέτουν θέσεις εργασίας, είναι διαθέσιμες 24 ώρες την ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα στον υποψήφιο να αποστείλει το βιογραφικό του όποια ώρα μέσα στην ημέρα επιθυμεί. Σου προσφέρει τη δυνατότητα να καταχωρίσεις το βιογραφικό σου στη βάση δεδομένων του site που έχεις επιλέξει για να μπορούν να το βλέπουν οι εργοδότες καθώς επίσης και να το επεξεργαστείς όποτε θέλεις εφόσον μπορείς να το έχεις αποθηκευμένο σε ηλεκτρονική μορφή. Ακόμα σου παρέχει συμβουλές και πληροφορίες που αφορούν την επαγγελματική σου εξέλιξη.
  • Αναζήτηση εργασίας μέσω Εφημερίδων
Οι εφημερίδες μπορούν επίσης να προσφέρουν στον υποψήφιο θέσεις εργασίας για διάφορες ειδικότητες, όπου ο υποψήφιος μπορεί να ενδιαφερθεί και να στείλει το βιογραφικό του ή να μιλήσει με την εταιρία που επιθυμεί τηλεφωνικά.
  • Αναζήτηση εργασίας σε μη δημοσιευμένες θέσεις
Εκτός από δημοσιευμένες θέσεις εργασίας μπορείς να αναζητήσεις απασχόληση και σε μη δημοσιευμένες θέσεις. Βρες τις επιχειρήσεις που σε ενδιαφέρουν, συγκέντρωσε πληροφορίες και στείλε το βιογραφικό σου με μια συνοδευτική επιστολή ή επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά.
  • Εταιρίες Συμβούλων Επιχειρήσεων
Οι εταιρίες αυτές ειδικεύονται στην επιλογή προσωπικού για λογαριασμό των πελατών τους. Επικοινώνησε με συμβούλους επιχειρήσεων και προώθησε το βιογραφικό σου σημείωμα ανεξάρτητα αν έχει δημοσιευθεί θέση εργασίας ή όχι.
  • Γνωριμίες
Οι γνωριμίες που προέρχονται είτε από την οικογένεια, είτε από το κοινωνικό περιβάλλον μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο μέσο για αναζήτηση εργασίας. Αξιοποίησε όποια γνωριμία νομίζεις ότι θα σου φανεί αποτελεσματική και κοινοποίησε το ενδιαφέρον σου για εργασία σε φίλους και γνωστούς.
  • Συμμετοχή σε Ημέρες Καριέρας
Πολλοί εξειδικευμένοι φορείς ή πανεπιστήμια διοργανώνουν κατά καιρούς ημέρες καριέρας που δίνουν την ευκαιρία στον υποψήφιο να έρθει σε άμεση επαφή με τις εταιρίες. Είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία που προσφέρει ευκαιρίες για εύρεση εργασίας.
Μην παραιτείσαι ΑΜΑΧΗΤΙ. Χρησιμοποίησε όλες τις πηγές για αναζήτηση εργασίας και κάνε ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ! 
 
Βενιέρη Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου