Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τα Εργασιακά Δεδομένα Έχουν Αλλάξει

Μία συζήτηση αρκεί…
Τα εργασιακά δεδομένα έχουν αλλάξει. Οι όροι σταθερή εργασία, μισθός, σύμβαση αορίστου χρόνου είτε έχουν αλλάξει περιεχόμενο είτε δεν εξασφαλίζουν σε καμία περίπτωση τα "προνόμια" του παρελθόντος. Όλες οι ηλικιακές ομάδες της χώρας μας δοκιμάζονται από την ανεργία ή τις διαφορετικές δυσκολίες στην εξεύρεση εργασίας.
Η λύση δεν είναι σε καμία περίπτωση η παραίτηση και η απογοήτευση όσο δύσκολο και αν είναι αυτό σε πολλές περιπτώσεις.
Ο ασφαλιστικός κλάδος αποτελεί έναν τομέα που κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών της οικονομικής κρίσης δημιουργεί ανοίγματα, νέες θέσεις εργασίας και επαγγελματικές προοπτικές. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Η χαμηλή (ακόμα) ιδιωτική ασφαλιστική συνείδηση στην Ελλάδα, η υποχρεωτική πορεία σύγκλισης με βάση τα Ευρωπαϊκά Ασφαλιστικά πρότυπα, η ευελιξία του επαγγέλματος, η δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες, η ευχέρεια οικονομικής ανάπτυξης μέσα από το επάγγελμα καθιστούν την καριέρα στον ασφαλιστικό τομέα αφενός μεν πρόκληση αφετέρου δε μία σοβαρή επιλογή.
Ο κλάδος στο παρελθόν αντιμετώπισε πολλές κακές στιγμές σε επαγγελματικό επίπεδο. Χάθηκε η εμπιστοσύνη ενώ εντάχθηκαν στο επάγγελμα άτομα μη κατάλληλα για τον κλάδο. Αυτό αλλάζει και διαφοροποιείται κάθε μέρα που περνά με ταχύτατους ρυθμούς.
Σήμερα, η υποχρεωτική πιστοποίηση για να μπορέσει κάποιος να ενταχθεί στον κλάδο, η ένταξη της ασφαλιστικής επιστήμης στον ακαδημαικό χώρο δηλαδή η δημιουργία αντίστοιχων Πανεπιστημιακών σχολών, οι δυνατότητες εκπαίδευσης και ανάπτυξης στο πλαίσιο μια σοβαρής, συνεπούς και αξιόπιστης εταιρίας καθιστούν τον ασφαλιστικό κλάδο μια πραγματική επαγγελματική ευκαιρία όπως είναι στην Ευρώπη και την Αμερική.
Ναι, ο ασφαλιστικός κλάδος διαφέρει ακόμα από τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους τόσο στη φιλοσοφία όσο και στην πράξη. Είναι δυναμικός, είναι εξαιρετικά απαιτητικός αλλά και μοναδικά ανταποδοτικός.
Αυτό που θα σύστηνα λοιπόν, στον καθένα που έχει εργασιακή εμπειρία, είναι φιλόδοξος, πειθαρχημένος, δημιουργικός και ψάχνει για δουλειά και όχι για απασχόληση, είναι να γνωρίσει το χώρο. Μια επαφή και μία συζήτηση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, σίγουρα όχι όσους ψάχνουν για εργασία. 
Εύη Μαρκάκη
Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού
Εθνική Ασφαλιστική - Κεντρικό Υποκατάστημα Ι. Παπαγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου