Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 2014 ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ, ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ.

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ_ΝΟΜΟΣ_2014_skywalkergr

 Τον Σεπτέμβριο του 2014, αναμένεται να ανοίξει ξανά το πρόγραμμα του επενδυτικού νόμου,  το οποίο απευθύνεται σε όλη τη χώρα και αφορά μεγάλες κυρίως επενδύσεις. Μερικές από τις δραστηριότητες του κλάδου των υπηρεσιών που καλύπτει, είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων, οι υπηρεσίες ατομικής και οικογενειακής πρόνοιας, οι υπηρεσίες Εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) για προϊόντα τρίτων, η παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, οι ηχογραφήσεις και οι μουσικές εκδόσεις, ο προγραμματισμός, αλλά και η επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, η έκδοση λογισμικού, οι φωτογραφικές δραστηριότητες κ.λ.π.

   Ο κάθε επενδυτής είναι σε θέση να επιλέξει κάποιο από τα τρία είδη ενίσχυσης, ή συνδυασμό τους.

1)    ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ- το ποσοστό της ενίσχυσης που δικαιούται κάθε επενδυτής κυμαίνεται από 15% έως και 50% και διαμορφώνεται με βάση την περιοχή στην οποία θα γίνει η επένδυση, αλλά και το ύψος του επενδυτικού σχεδίου. Για τα γενικά επενδυτικά σχέδια το ελάχιστο ύψος επένδυσης, διαμορφώνεται ως εξής:
Μεγάλες επιχειρήσεις: Ελάχιστο ύψος επένδυσης 1.000.000 ευρώ.
Μεσαίες επιχειρήσεις: Ελάχιστο ύψος επένδυσης 500.000 ευρώ.
Μικρές επιχειρήσεις: Ελάχιστο ύψος επένδυσης 300.000 ευρώ.
Πολύ μικρές επιχειρήσεις: Ελάχιστο ύψος επένδυσης 200.000 ευρώ.
Παράδειγμα, αν κάποιος επιλέξει να κάνει μια πολύ μικρή επιχείρηση παροχής υπηρεσιών της τάξεως των 200.000 ευρώ σε Λακωνία, Μεσσηνία, Λευκάδα, Κέρκυρα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Γρεβενά, Σέρρες, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και Κιλκίς στις οποίες η επιδότηση ανέρχεται στο 50% του κόστους, θα λάβει 100.000 ευρώ. Εάν η έδρα του είναι σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Μαγνησία, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική θα πάρει επιδότηση 40% δηλ. 80.000 ευρώ, ενώ εάν βρίσκεται σε Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Φθιώτιδα, Εύβοια, 35% δηλαδή 70.000 ευρώ και σε Αττική και Βοιωτία 25% δηλαδή 50.000 ευρώ.

2)  ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ- Αφορά στην απαλλαγή από την καταβολή του φόρου εισοδήματος επί των πραγματοποιούμενων προ φόρων κερδών, τα οποία προκύπτουν- με βάση τη φορολογική νομοθεσία- από το σύνολο των δραστηριοτήτων της επιχείρησης. Το ποσό
της φορολογικής απαλλαγής αποτελεί ισόποσο αφορολόγητο αποθεματικό.

3)      ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ (LEASING)- Αφορά την κάλυψη μέρους των καταβαλλόμενων δόσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης για την απόκτηση νέου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού.

     Στο πλαίσιο του Επενδυτικού Νόμου καλύπτονται δαπάνες κτιριακών εγκαταστάσεων (οικοδομικές, υδραυλικές, κ.λ.π εργασίες), διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου (ισοπεδώσεις, διαμορφώσεις, περιφράξεις), αγοράς καινούργιου μηχανολογικού εξοπλισμού, γενικές δαπάνες (αμοιβές μηχανικών και συμβούλων), προβολής και προώθησης( έκδοση διαφημιστικών φυλλαδίων κ.λ.π), μελέτης-εγκατάστασης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και ποιοτικών σημάτων κ.λ.π.

     Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Επενδυτικό Νόμο, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία εξυπηρέτησης επενδυτών.



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Υπεύθυνη γραφείου τύπου-
Ευσταθία Χρυσοβέργη.
press@skywalker.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου