Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Β' ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013 / SKYWALKER.GR - ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

skywalker.gr-απολογισμός-εταιρίας

Το εξάμηνο Ιούλιος-Δεκέμβριος 2013 συνεχίσαμε τις ενέργειες διεύρυνσης των υπηρεσιών και λειτουργιών μας σε σχέση με τις οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί από την κρίση των τελευταίων χρόνων. Συνεχίσαμε την προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων θέσεων εργασίας, καλύτερη διάχυση των αγγελιών και ανάπτυξη ανεξάρτητων καναλιών για εναλλακτικές μορφές απασχόλησης.

Στο Skywalker.gr, διεκδικήσαμε περισσότερες αγγελίες και από χώρους που δεν χρησιμοποιούν υπηρεσίες δημοσίευσης θέσεων και είδαμε αύξηση 23,89% σε επιχειρήσεις, 19,2% σε ανακοινώσεις και 20,2% σε δημοσιευμένες θέσεις. Τα παραπάνω ποσοστά αύξησης είναι σε σχέση με το B’ εξάμηνο 2012 και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για ακόμη περισσότερες δημοσιευμένες θέσεις εργασίας.

Συμμετείχαμε σε 4 ημέρες καριέρας με infopoint. Στάλθηκαν 44 newsletters με άρθρα για την επαγγελματική ανάπτυξη, την αγορά εργασίας, την καριέρα, την εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση. Παράλληλα, συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις διαφόρων φορέων, όπως κολεγίων και δήμων. Στις εκδηλώσεις αυτές, κάναμε 12 παρουσιάσεις με θέματα όπως οι τεχνικές αναζήτησης εργασίας, το βιογραφικό σημείωμα, η συνέντευξη και το σύγχρονο μεταναστευτικό ρεύμα της χώρας μας.

Παρακολουθήσαμε και στηρίξαμε ως χορηγοί επικοινωνίας 113 εκθέσεις, πολιτισμικές εκδηλώσεις και 12 κλαδικές εκθέσεις. Δώσαμε χώρο για διαφημιστικά banners των εκδηλώσεων και των εκθέσεων στην αρχική σελίδα του Skywalker.gr, παραχωρήσαμε newsletter στους διοργανωτές και τους πολιτιστικούς χώρους, ανάρτηση δελτίων τύπου και μηνύματα στα social media για την παροχή πληροφοριών σχετικά με εκπαίδευση, ατομική ανάπτυξη, εργασία και καριέρα, τέχνη, επαγγελματική κατάρτιση και πρακτική άσκηση.

Στη συνεχή προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι στο ρόλο που αναλάβαμε, διευρύνουμε τους μηχανισμούς εμπειρίας και επιμόρφωσης, συμμετέχοντας σε 15 σεμινάρια. Παράλληλα, συνεχίζουμε να λαμβάνουμε υπόψη μας τις προτάσεις, τα παράπονα και τις επισημάνσεις και να τα συνεκτιμούμε στο σχεδιασμό και τη διεύρυνση των υπηρεσιών μας, όσο αυτό είναι εφικτό.

Ενηλικιώσαμε την έκδοση της δεκαεξασέλιδης Skywalker Free Press, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 12 Φεβρουαρίου 2013 και συμπληρώνει ήδη ένα έτος κυκλοφορίας. Η διανομή των 25.000 αντιτύπων στους 25 σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ συνεχίζεται και παράλληλα, τα σταθερά σημεία παραλαβής της εφημερίδας, από 60 του Α' εξαμήνου, έχουν αυξηθεί σε 102. Στα σημεία αυτά περιλαμβάνονται δημαρχεία, δημοτικές βιβλιοθήκες, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία, γραφεία διασύνδεσης Πανεπιστημίων και κολεγίων, χώροι πολιτισμού. Επιπλέον, η Skywalker Free Press είναι διαθέσιμη εκτός από την Αθήνα και σε άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, η Τρίπολη, οι Λειβανάτες, η Λιβαδειά, η Χαλκίδα, η Αταλάντη και η Ιτέα. Παράλληλα, έχουν αυξηθεί σε 3 οι εφημερίδες στην περιφέρεια, που φιλοξενούν τμήματα της εφημερίδας μας με αγγελίες εργασίας, τοπικού ή περιφερειακού ενδιαφέροντος. Οι τοπικές εφημερίδες είναι: Τα νέα της Αιγιαλείας (Γύθειο), Αναγγελία (Αγρίνιο), Πρωινή (Καβάλα) και η φοιτητική εφημερίδα University Press. Ο σκοπός έκδοσης της εφημερίδας είναι η εξασφάλιση επικοινωνίας των θέσεων εργασίας και από υποψηφίους, που στερούνται τακτικής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Ενισχύσαμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στα social media. Στο Facebook και το Twitter, οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για αγγελίες εργασίας, για εργαλεία που παρέχει το Skywalker.gr, για να διευκολύνει όσους αναζητούν εργασία και για εκδηλώσεις, που παρέχουν πληροφορίες για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Στο Slideshare.net, είναι διαθέσιμες οι παρουσιάσεις, που ετοιμάστηκαν για τις διάφορες ημερίδες, για να μπορούν όλοι να τις διαβάσουν, να τις αποθηκεύσουν και να τις σχολιάσουν. Με το προφίλ του Skywalker.gr στο LinkedIn επιδιώκουμε την καλύτερη επικοινωνία με τα στελέχη των επιχειρήσεων. Παράλληλα, άρθρα μας που σχετίζονται με την αγορά εργασίας και τους υποψηφίους φιλοξενούνται στο μηνιαίο περιοδικό Epsilon7.

Συνεχίσαμε τη λειτουργία και ανάπτυξη των ιστοσελίδων, που φτιάξαμε με στόχο τη διεύρυνση των υπηρεσιών μας: Walker.gr, ιστοχώρος αγγελιών προσφοράς εργασίας, Voluntaryaction.gr, για τη φιλοξενία Μ.Κ.Ο. που αναζητούν εθελοντές, το δίκτυο enter.net.gr (σε συνεργασία με την 01 Πληροφορική Εκπαιδευτική) ως σημείο συνάντησης επιχειρήσεων και υποψηφίων με την αξιοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης, Point0.gr, μηχανογραφημένο σύστημα επιταγών κατάρτισης και το Mplokaki.gr, ιστοχώρος που φιλοξενεί αγγελίες ζήτησης υπηρεσιών και ελεύθερων συνεργατών.

Σχεδιάσαμε και αρχίσαμε την ανάλυση 3 νέων sites που ενισχύουν την επικαιροποίηση των υπηρεσιών μας και αναμένεται να λειτουργήσουν το 2014.

Για τη χρονιά που μόλις έχει ξεκινήσει, παραμένουμε σταθεροί στη φιλοσοφία και την ελληνική μας ταυτότητα. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για ακόμη περισσότερες δημοσιευμένες θέσεις εργασίας, αναγνωρίζοντας πάντα την τεράστια σημασία που έχει η εργασία στην κοινωνία.

Συνοπτικά στοιχεία για το 2013:
Αύξηση επιχειρήσεων, που δημοσίευσαν αγγελίες: 21,7%
Αύξηση αγγελιών: 18,95%
Αύξηση ανακοινώσεων θέσεων εργασίας: 20,2%
Ημέρες καριέρας: 25
Παρουσιάσεις θεμάτων σχετικά με διαχείριση καριέρας: 22
Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και εκθέσεις: 105
Χορηγίες επικοινωνίας: 38 εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες
Αποστολές newsletter: 64
Σεμινάρια για το προσωπικό: 35
Σημεία παραλαβής της εφημερίδας: 102



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου