Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Παρουσία του Skywalker.gr στη συνέντευξη τύπου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών


Το Skywalker.gr. δίνοντας πάντα έμφαση σε πολιτιστικού περιεχομένου εκδηλώσεις, παραβρέθηκε σε συνέντευξη τύπου, μετά από επίσημη πρόσκληση, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
Η εκδήλωση διεξήχθη στις 10 Φεβρουαρίου 2014 και αφορούσε την επίσημη παρουσίαση του Φεστιβάλ TRANSITIONS I. BALKANS, από τους υπεύθυνους της οργάνωσης των events, που φιλοξενούνται στα πλαίσια του.

Η ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής των Βαλκανίων, η μετάβαση σε ένα φιλελεύθερο καθεστώς καθώς και η προσωπική ιστορία του κάθε καλλιτέχνη που έζησε εκεί, μας παρουσιάζονται μέσα από την τέχνη και μας συστήνουν την πολυμορφία και την πολυπλοκότητα μιας ¨άλλης¨ Ευρώπης, απαλλάσσοντάς μας από τα στερεότυπα που ισχύουν στη Δύση, σχετικά. Οι καλλιτέχνες διαθέτουν δεκαετή τουλάχιστον εμπειρία στην εκάστοτε τέχνη που υπηρετούν και είναι προσανατολισμένοι στο να δημιουργήσουν ένα ακτιβιστικό σκέπτεσθαι στο ακροατήριο, μέσω της έντονης σκηνικής τους παρουσίας και της διαδραστικότητας με το κοινό και να δημιουργήσουν το σκηνικό ενός δημόσιου διαλόγου για θέματα που μας απασχολούν όλους και είναι προσαρμοσμένα και στην ελληνική πραγματικότητα.

Το φεστιβάλ που πρώτη φορά διοργανώνεται στη χώρα μας, αφορά χορό, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, διαλέξεις και εκδηλώσεις καλλιτεχνικών ομάδων από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, με στόχο την ανάδειξη και προβολή τους, αλλά κυρίως την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των εν λόγω δημιουργών, αλλά και με έλληνες καλλιτέχνες και όχι μόνο.

Το περιεχόμενο των δρώμενων έχει σχεδιαστεί με απώτερο σκοπό την πρόκληση έντονων προβληματισμών σχετικά με θέματα τέχνης, αλλά και εννοιών που δημιουργούν έντονα ερωτήματα και αφορούν την ελευθερία μέσα σε δημοκρατικά και μη καθεστώτα - περιβάλλοντα, την ευτυχία και το πώς αυτή ορίζεται, την ισότητα σε όλες τις μορφές της και τη δικαιοσύνη και τα ερωτήματα γύρω από αυτήν, καθώς και άλλα κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα ερωτήματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι χώροι της Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα διαμορφωθούν και θα λειτουργήσουν διαφορετικά, αντίστοιχα με τις ανάγκες των events που θα λάβουν χώρα από τις 5 Μαρτίου, έως και τις 15 Μαρτίου. Σίγουρα αξίζει να επισκεφτεί κανείς και το βιβλιοπωλείο που θα στηθεί με σχετική βιβλιογραφία, αλλά και το πάρτυ που οργανώνεται για το κλείσιμο του φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον επίσημο ιστότοπο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών : http://www.sgt.gr/gr/programme/eventsformonth/20140301,0.

Ευσταθία Χρυσοβέργη

Διευθύντρια Τεκμηρίωσης


skywalker.gr

Tel: +30 210 9730280 - Fax: +30 210 9709464

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου