Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μετά τη συνέντευξη, τι;

Αν πιστεύετε πως μετά από τη συνέντευξη που δώσατε, όσο επιτυχημένη και αν ήταν, ο ρόλος σας τελειώνει, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Ο υπεύθυνος της συνέντευξης, για να καταλήξει στον άνθρωπο που τελικά θα προσλάβει για  την κάλυψη  της θέσης εργασίας, ενδεχομένως έχει δει αρκετά άτομα. 

Μετά-τη-συνέντευξη-τι;

Ξεχωρίστε από τους υπολοίπους στέλνοντας το αμέσως μετά τη συνέντευξη,  το πρώτο 24ωρο, ένα μήνυμα, στο οποίο να ευχαριστείτε τον άνθρωπο που σας πήρε τη συνέντευξη για το χρόνο που σας διέθεσε, επαναλαμβάνοντας κάποια θετικά χαρακτηριστικά σας ή κάποιο θέμα, για  το οποίο δεν είχατε το χρόνο να καλύψετε όσο θα θέλατε.  Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσετε τη θέση σας, δίνοντας την ευκαιρία στον υπεύθυνο πρόσληψης να σας εντυπώσει στη μνήμη του, αλλά και θα τονίσετε για ακόμη μια φορά τα θετικά σας χαρακτηριστικά, που σας καθιστούν την καλύτερη επιλογή για τη θέση.  Έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία της συνέντευξης γνωρίζετε τι ακριβώς ψάχνει η εταιρία και  μπορείτε τώρα να το συνδέσετε με τις δικές σας ικανότητες αμβλύνοντας τις αμφιβολίες.

Όταν η συνέντευξη πλησιάζει προς το τέλος της είναι το ιδανικό σημείο για να ζητήσετε την επαγγελματική κάρτα του ανθρώπου που έχετε απέναντί σας.  Αν δεν μπορέσετε να το κάνετε αυτό, ίσως μπορέσετε να βρείτε τα στοιχεία του μέσω έρευνας στο LinkedIn. Αν η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από περισσότερους εκπροσώπους της εταιρίας είναι καλό να στείλετε στον καθένα ξεχωριστά.  Επιπλέον, αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποστολή, εμείς θα σας προτείναμε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε πιο άμεση και γρήγορη επαφή με το άτομο που θέλετε, αλλά ταυτόχρονα δείχνετε πως συμβαδίζετε με την τεχνολογία. 

Αθανασία Τσουκαλά, Υπεύθυνη Digital Marketing, www.skywalker.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου