Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

CONTROL-ALT-DELETE..




Χρειάζεται να κάνουμε αυτή την κίνηση και στην επαγγελματική μας πορεία, αν δεν βρίσκουμε εργασία; Μια ερώτηση που ταλαντεύεται στο μυαλό μας όταν φτάνουμε σε σημείο να μην έχουμε καλύψει τις επαγγελματικές μας ανάγκες. Η απάντηση σε αυτό κρύβεται στα θέλω μας και στις πεποιθήσεις μας. Ανάλογα, αν θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση πάνω στον κλάδο όπου έχουμε εξειδίκευση, κυνηγάμε σεμινάρια για να καλύψουμε τα κενά μας. Όμως, αν μέσα σε αυτό το επαγγελματικό ταξίδι καταλάβουμε ότι δεν μας αρέσει ο κλάδος, τι κάνουμε; CONTROL-ALT-DELETE;


Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Το σημαντικότερο είναι ότι ανακαλύπτουμε τι μας αρέσει περισσότερο και στην επόμενη συνέντευξη φαινόμαστε πιο σίγουροι γι αυτά που θέλουμε. Δεν πρέπει να τρομάζουμε με αυτό. Πρακτικά, αν κολλήσει ο υπολογιστής μας και φτάσουμε στα όρια μας, πατάμε CONTROL-ALT-DELETE και ύστερα ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά κι ίσως πιο γρήγορα. Φανταστείτε το αυτό, σαν μικρογραφία του επαγγελματικού προσωπικού μας κλονισμού. Στην δεύτερη περίπτωση δεν μιλάμε για δυαδικό σύστημα αλλά για ανθρώπους.


Ελισάβετ Καλαρούτη-Executive Marketing στο Skywalker.gr


1 σχόλιο:

  1. Σπάνια κάποιος εργάζεται πάνω σε αυτό που πραγματικά του αρέσει και αισθάνεται ότι προσφέρει.Απλά πολλοί εξιδανικεύουν τα πράγματα και το ανακαλύπτουν αργά.Η αναθεώρηση είναι πάντα μια ενδοσκαπτική(ενίοτε και ενδοσκοπική) πράξη που βοηθά, αλλά προϋποθέτει θάρρος, ειλικρίνεια, καταστολή των προσωπικών προκαταλήψεων κτλ. Αν έστω και κάποια από αυτά επιτευχθούν τότε ίσως προκύψει μια εσωτερική εξέλιξη που θα βοηθήσει να αλλάξει η όψη των πραγμάτων(απλά θα έχει αλλάξει η οπτική γωνία).Τουλάχιστον μέχρι το επόμενο πρωί όπου και η ίδια ολέθρια πραγματικότητα ανατείλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή