Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Απολογισμός Α΄ Skywalker.gr

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α' ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014/ SKYWALKER.GR - ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Αναδιαμορφώθηκε η κεντρική σελίδα του skywalker.gr σύμφωνα με τα σχόλια και τις υποδείξεις των χρηστών. Το site είναι πιο ευκολόχρηστο, αφού  οι χρήστες με μια ματιά έχουν όλα τα εργαλεία και στην αναζήτηση της κατάλληλης αγγελίας.

Επίσης, διαθέτουν αναλυτικό οδηγό για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν το skywalker.gr. Εγκαινιάστηκε το info.skywalker.gr, που περιλαμβάνει “Βοήθεια” με αναλυτικές οδηγίες για το πώς χρησιμοποιείται κάθε τμήμα του site και “FAQ” απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις υποψηφίων και εργοδοτών.

Η «Πυξίδα» (http://pyxida.skywalker.gr/), το νέο τμήμα της ιστοσελίδας μας, που λειτουργεί ως πυξίδα για όσους αναζητούν εργασία ή θέλουν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, όπου αναρτώνται άρθρα, που έχουν ετοιμαστεί από την ομάδα του skywalker.gr και από συνεργάτες μας. Αναφέρονται σε θέματα όπως το βιογραφικό, η συνέντευξη, τα social media στην αναζήτηση εργασίας, η λειτουργία μιας επιχείρησης, το business plan, ο εθελοντισμός, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, κα.

Θεμελιώθηκε το International Skywalker, που αναμένεται να ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Θα απευθύνεται σε εταιρίες εξωτερικού και μέσα από την ενιαία, πολυγλωσσική του πλατφόρμα, θα προσφέρει αγγελίες εργασίας και ευκαιρίες καριέρας σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Δημιουργήθηκε τμήμα «Προγραμμάτων υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας». Στις 23 Ιουνίου, βγήκε στον αέρα το νέο site www.supportbusiness.gr .
Το supportbusiness.gr απευθύνεται σε όσους θέλουν να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση ή να εξελίξουν αυτήν που ήδη έχουν και ψάχνουν τις απαραίτητες πληροφορίες με τρόπο απλό και κατανοητό. Μέσω της υπηρεσίας «Υποστήριξη στην Επιδοτούμενη Εργασία» υποστηρίχθηκαν 48 επιχειρήσεις, οι οποίες ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες.

Εγκαινιάστηκαν μια σειρά από νέα site. Το skywalkers.gr παρουσιάζει το skywalker.gr, το walker.gr, το voluntaryaction.gr, το point0.gr, το settle.gr, το mplokaki.gr, το skywalker.gr/education και το rejoin.gr στην αγγλική γλώσσα.

Παρουσιάσαμε το kanonikesdouleies.gr, ένα forum όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να συζητήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και πληροφορίες. Διαβάστε περισσότερα για το kanonikesdouleies.gr στο: http://skywalker-gr.blogspot.gr/2014/07/to-forum-kanonikesdouleiesgr.html

Το rejoin.gr απευθύνεται σε όσους θέλουν να ξαναπάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να επαναδραστηριοποιηθούν. Παρέχει πληροφορίες για δωρεάν τρόφιμα, γεύματα αγάπης, φάρμακα, ιατρική περίθαλψη, πολιτισμικές εκδηλώσεις, νομικές συμβουλές, εκπαίδευση, τράπεζες χρόνου και ανταλλαγές. Μέσα σε τρεις μήνες από την έναρξη της λειτουργίας του, έχουν ήδη αναρτηθεί 139 δημοσιεύσεις (44 άρθρα και 95 ειδήσεις).

Εξελίξαμε και προσαρμόσαμε την μηχανή διαχείρισης προγραμμάτων τύπου voucher point0.gr σε ανοιχτό, ενιαίο εργαλείο για τις επόμενες προκηρύξεις. Το σύστημα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε όλα τα ΚΕΚ, τις επιχειρήσεις και τους υποψηφίους, για την βέλτιστη αξιοποίηση των επιταγών κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

Δημιουργήθηκαν περισσότερα από δέκα εναλλακτικά κανάλια επικοινωνίας με τους δυνητικούς χρήστες των υπηρεσιών μας, μεταξύ των οποίων πέντε aggregators και πέντε mini sites για το σύνολο των υπηρεσιών skywalker.gr .

Συνεχίσαμε να στηρίζουμε, ως χορηγός επικοινωνίας, δράσεις που ενισχύουν την απασχόληση και την εύρεση εργασίας. Αναλάβαμε συνολικά μέσα στο εξάμηνο 219 χορηγίες επικοινωνίας. Χορηγήσαμε την εκπαιδευτική εκδρομή μικρών μαθητών δημοτικού σχολείου.

Συμμετείχαμε σε 9 ημέρες καριέρας με infopoint. Κυκλοφόρησαν 6 newsletter του skywalker.gr με άρθρα για την επαγγελματική ανάπτυξη, την αγορά εργασίας, την καριέρα, την εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση και 14 newsletter συνεργατών μας. Παράλληλα, συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις διαφόρων φορέων, όπως κολεγίων και δήμων. Στις εκδηλώσεις αυτές, κάναμε 11 παρουσιάσεις με θέματα όπως οι τεχνικές αναζήτησης εργασίας, το βιογραφικό σημείωμα, η συνέντευξη και η επιχειρηματικότητα.

Παρουσιάσαμε τις υπηρεσίες μας με δικό μας περίπτερο σε 12 κλαδικές εκθέσεις, τις οποίες στηρίξαμε ως χορηγός επικοινωνίας.
Παρακολουθήσαμε με 27 στελέχη, περισσότερα από 120 συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια, συνολικής διάρκειας, 1640 ωρών (εκπαιδευτικών, εργαστηριακών και συνεδριακών ωρών).
Συμμετείχαμε με 4 στελέχη, στο διεθνές τριήμερο συνέδριο, που διοργάνωσε στη Λετονία το δίκτυο The Network, με τη συμμετοχή job sites από 130 χώρες.

Η Skywalker Free Press διπλασίασε τις σελίδες της και η ύλη έχει εμπλουτιστεί με χρήσιμα άρθρα, ενώ δημοσιεύονται ακόμη περισσότερες αγγελίες. Έχει αποκτήσει το δικό της site: freepress.skywalker.gr, με όλες τις πληροφορίες για την εφημερίδα, τα σημεία διανομής και παραλαβής, καθώς και τα τεύχη σε μορφή .pdf. Παράλληλα, τα σημεία σταθερής παραλαβής έχουν αυξηθεί σε περισσότερα από 150. Τα 134 βρίσκονται στην Αθήνα και τα 22 στην περιφέρεια. Η εφημερίδα είναι διαθέσιμη σε ακόμη περισσότερες πόλεις και νησιά. Σαμοθράκη, Βόλος, Ιωάννινα, Νάξος, Σκόπελος, Τήνος, Καρδίτσα, Πάτρα, Διδυμότειχο, Δράμα, Ρόδος, Σάμος είναι οι περιοχές, που έχουν προστεθεί στη λίστα με τα σημεία παραλαβής.
Ακόμη  3 εφημερίδες στην περιφέρεια φιλοξενούν τμήματα της εφημερίδας μας με αγγελίες εργασίας, που ενδιαφέρουν τους κατοίκους της περιοχής, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό σε 6. Οι τοπικές εφημερίδες είναι: Τα νέα της Αιγιαλείας (Αίγιο), Αναγγελία (Αγρίνιο), Πρωινή (Καβάλα), η Ηχώ (Άρτα) και η Συμπολιτεία (Αιτωλοακαρνανία), η φοιτητική εφημερίδα University Press

Από το σύνολο των σελίδων μας στο Facebook, τα likes ανέρχονται στα 90,000. Επιπλέον, αποκτήσαμε παρουσία και στο Instagram, θέλοντας να επικοινωνούμε καλύτερα με τις νεαρές ηλικίες, που το χρησιμοποιούν πολύ: http://instagram.com/skywalker.gr. Τα δύο blog του skywalker.gr, skywalker-gr.blogspot.gr και skywalker-education.blogspot.gr, εμπλουτίζονται διαρκώς με νέες αναρτήσεις,  Παράλληλα, συνεχίζεται η δημοσίευση άρθρων μας με την αγορά εργασίας και τους υποψηφίους στο μηνιαίο περιοδικό Epsilon 7.

Τον Μάρτιο του 2014, το skywalker.gr διοργάνωσε το διήμερο job festival Σταδιοδρόμιο 2014 στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ. Στη διάρκεια του Σταδιοδρομίου, είχαν προγραμματιστεί workshop, πάνελ και ομιλίες από καταξιωμένους επαγγελματίες, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς. Η είσοδος ήταν δωρεάν. Ανάλογη εκδήλωση διοργανώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης HobbyThess.

Διοργανώσαμε, σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων, την 4η ημερίδα «Οδηγός επιβίωσης στην αγορά εργασίας σε συνθήκες κρίσης». Πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, όπου η ομάδα του skywalker.gr και έμπειροι επαγγελματίες μίλησαν στο κοινό για θέματα, όπως το αποτελεσματικό βιογραφικό, τα social media, ο εθελοντισμός και η επιχειρηματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι εισηγητές σε αυτές τις εκδηλώσεις πρόσφεραν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους εθελοντικά.

Αναπτύξαμε συνεργασίες με κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις για την υποστήριξη μειονεκτούντων ομάδων σε ανάπτυξη δεξιοτήτων αναζήτησης εργασίας.
Δημιουργούμε μηχανισμούς συλλογής και προσαρμογής τεχνογνωσίας στην ελληνική πραγματικότητα, που θα αξιοποιούνται εκπαιδευτικά στις ερχόμενες δράσεις του skywalker.gr για την επιχειρηματικότητα την απασχόληση και την αναζήτηση εργασίας.
 
Παραμένουμε σταθεροί στη φιλοσοφία και την ελληνική μας ταυτότητα. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για ακόμη περισσότερες δημοσιευμένες θέσεις εργασίας και αναγνωρίζοντας πάντα την τεράστια σημασία, που έχει η εργασία ως κοινωνικό αγαθό.

Συνοπτικά, το Α’ εξάμηνο 2014:
Αύξηση αγγελιών: 38,5%
Αύξηση θέσεων εργασίας: 41%
Αύξηση επιχειρήσεων: 40,6%
Ημέρες καριέρας: 9
Παρουσιάσεις σχετικές με διαχείριση καριέρας: 11
Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και εκθέσεις: 13
Χορηγίες επικοινωνίας: 219 εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες
Αποστολές newsletter: 24 (6 μηνιαία newsletter skywalker.gr, 14 newsletter συνεργατών μας και 4 για την κατάρτιση και την απασχόληση).
Συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια για τα στελέχη μας: >120, ώρες >1600, στελέχη >25
Σημεία παραλαβής της εφημερίδας: >150






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου